Първоначално публикувано от valio 323
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
159 vs Mazda6 vs Acord/Civic
Collapse
X
-
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
-
Аз лично не мога да се примиря с тази "еко пластмаса" в новите коли. Не е оправдано да даваш над 40-50 хил. лева за нов автомобил, а той да е толкова пластмасов и скърцащ вътре. Това лято си търсех нова кола, която да замени 159-ката и правих тест и на нови Avensis, Accord и Mazda 6 и резултатът е ... в подписа ми.ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
Alfa Romeo 4C
Comment
-
Реших и аз просто да споделя едно лично мнение. Миналото лято с месеци обикалях да си купувам кола. Вече бях карал 5 години моята 145-ца боксер и беше дошло време за нова. Бях се ориентирал основно към алфа, тъй-като съм си алфист и дизайн,визия за мен значат много. Исках да е 3-4 годишна, с всичките му екстри и запазена.Можеше да е някоя 147-ца фейс , GT или пък 159-ка, карах и няколко кросвагона, но така и не намерих моята алфа. Даже се бях хванал за главата - как може коли на по 3-4 години да изглеждат по-зле запазени от моя боксер. Бях се ориентирал към дизелов m-jet.Пазарът не предлагаше почти нищо. Бях обиколил няколко пъти горубляне, салоните в Пловдив и къде ли още не. Новите алфи бяха единици и с доста забележки...
Започнах да гледам и други коли, просто така от любопитство.Много приятели ме навиваха за бмв, но винаги стигах само до вратата. Отворих ли я и всичко свършваше... немската дървения не ми даваше основание да седна и да я запаля дори
И така случайно загледах една хонда акорд. Принципно хондите не са ме привличали никога, но този модел ми изглеждаше много по-различен. Колата беше много запазена и модел със всички екстри и глезотии.. кожи ,ел-седалки,подгреви, датчици за дъжд,стабилити асистънс,ксенони с автоматично регулиране,cd changer в самия head unit, premium sound система с 6 говорителя pioneer (заводско), голям 7 инчов тъч скриин екран, от където си управляваш музика, климатик, навигация.... и какво ли още не. Най-учуден бях от мотора - странно тих ми се видя за дизел.Общо взето се почувствах малко ,като с покупката на алфата в далечната 2004-та, когато още със сядането знаех ,че това е моята кола. И така реших се и я купих. Вече я карам година и нещо и мога да кажа ,че съм доволен. Цените на консумативи и части в България са не основано високи, но на това има решение и то се нарича Англия(поне за мен). За времето, през което я имам ,не ми е правила проблем.Сменял съм само масла, филтри , течности и такива неща.. Колата е доста пъргава и икономична.Все пак за почти 5 метрова кола, със разход под 7 градско и 0-100 за под 10 сек, това са едни доста добри показатели.От спирачките също съм доволен - отпред е с 300мм вентилирани дискове. Като цяло искам да кажа, че колата никак не е лоша, но и тук вероятно има голяма доза късмет при избора и тнт.. като при всичко втора ръка, за съжаление.....
Нека напиша малко и за цените на някой части : В Вългария за смяна на съединител(комплект) и евентуално маховик може да се олекне с около 3 хиляди. В Англия цената на тези части е 1200 лева. Друго сравнение ,което съм правил са спирачките. Тук искат около 1500лв , за 4 диска с накладките.. в Англия е около 500лв.
Става дума за оригинални части, от представителства на Хонда.
И все пак, ако бях попаднал на моята 159-тка .... щях да купя нея... алфистка му работа..
97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
Accord i-ctdi 2.2 Executive
Comment
-
Нали знаете вица за шопа, дето присъствал на изригване на вулкан и после описвал видяното: "Нема, нема нема ... оооп - и си е.е мамата!" Нещо подобно е поддръжката на японските коли - може и да се развалят по - рядко, но цените дори на елементарни ремонти са убийствени. Преди време имах много добра оферта за Мазда 6 - 2005 г., но след като проучих как стоят нещата, се отказах.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеНе можах да намеря линка относно продажбите на Мазда 6 спрямо Алфа 159 в целият свят, ами беше нещо от рода на 1 към 5 в полза на Мазда.....сигурно разликата се дължи на супер световният заговор срещу Алфа.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеНе можах да намеря линка относно продажбите на Мазда 6 спрямо Алфа 159 в целият свят, ами беше нещо от рода на 1 към 5 в полза на Мазда.....сигурно разликата се дължи на супер световният заговор срещу Алфа.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеНе можах да намеря линка относно продажбите на Мазда 6 спрямо Алфа 159 в целият свят, ами беше нещо от рода на 1 към 5 в полза на Мазда.....сигурно разликата се дължи на супер световният заговор срещу Алфа.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Явно още нищо или не му се казва .Човекът събира впечатления , а и го посъветвах да не бърза и да не действа емоционално , все пак ще дава немалко пари независимо от избора.Честно казано не ми се видя заразен с алфа вируса макар да огледа колата доста обстойно и поне пред мен да сподели , че на живо Алфата е още по-добра и от двете японки.По-скоро е прагматичен тип и не му се скача в неизвестното.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениемаздата като качество на изработката е на светлинни години напред те затова като нова е 20-30% по-евтина
сега сериозно - приятна кола е, но имам познат, който реве от цените на частите на Мазда.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеприятна кола еsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеНали знаете вица за шопа, дето присъствал на изригване на вулкан и после описвал видяното: "Нема, нема нема ... оооп - и си е.е мамата!" Нещо подобно е поддръжката на японските коли - може и да се развалят по - рядко, но цените дори на елементарни ремонти са убийствени. Преди време имах много добра оферта за Мазда 6 - 2005 г., но след като проучих как стоят нещата, се отказах.Last edited by valio 323; d.m.y г., 20:37.
Comment
-
Както сподели колегата Alfageorgi,видяхме се с него,много съм му благодарен за отделеното време и отзивчивостта.Повозихме се в 159-ката,огледах я доста добре.Наистина колата е по-впечатляваща наживо,лошото е че се возих в кола с ремап и сега всички други ми се струват тромави.Днес имам среща с един продавач от Варна(колата я има в мобилето на 16000лв),ще я огледам и неговата.Като цяло съм се насочил към 159 последно,защото читава Мазда 6 с 6 скорости няма под 17000лв,както и Акорд с 6 скорости няма под 20000лв.В общи линии Алфата предлага най–много за най-малко пари от прагматическа гледна точка.Та,оглеждам се за оферти,тавана е 15000лв.
П.С. За легендите за поддръжката на Мазда 6 ето линк с цените на алтернативни части:http://www.euro07.bg/catalog/catalog...hByCar&id=3227Last edited by МИТАКА1654; d.m.y г., 09:55.alfa 159 1,8 mpi/lpg
Comment
Comment